Til deg som skal til medisinske undersøkelser

Barneleger og spesialsykepleiere undersøker mange barn på barnehuset. Legene og sykepleierene er hyggelige og erfarene. De er ansatt på sykehuset, og kommer til barnehuset hvor de har et eget undersøkelsesrom. Du kan velge om du ønsker å ha med deg noen inn under undersøkelsen. Den som følger kan vente bak et skjermbrett eller sitte sammen med deg.

Undersøkelsen gjør ikke vondt, det tas ikke blodprøver og gis ikke sprøyter. Det foregår stort sett som på helsestasjon eller hos lege, gjerne litt mer grundig. Dere snakker sammen, legen undersøker kroppen fra topp til tå og stiller spørsmål. Dere har god tid. Hvis det trengs kan du komme til videre undersøkelser på sykehus senere.

Jenter eller gutter som har vært utsatt for alvorlige seksuelle overgrep kan ha behov for en litt mer grundig undersøkelse på sykehuset. Jenter som har fått menstruasjonen kan få tilbud om gynekologisk undersøkelse. Dere får en samtale med spesialsykepleier og/eller barnelege på barnehuset, der dere får informasjon og gjør avtale om en undersøkelse på sykehus senere.

Ved spørsmål om undersøkelsen, kontakt sosialpediatrisk seksjon på telefon 23 01 55 10.