Vi er på jobb!

Statens barnehus Bergen og Førde holder åpent 08.00 – 15.45

Dersom du ønsker informasjon vedrørende planlagte tilrettelagte avhør eller oppfølging, ta kontakt med oss på telefon 55 55 69 00. Hvis du har en kontaktperson hos barnehuset, kan du ta direkte kontakt med vedkommende.

Vi er også tilgjengelige for råd/konsultasjoner. Som tiltak for å forebygge smitte vil det være redusert kapasitet for tilrettelagte. Vi kan heller ikke møte barn til terapi/oppfølging på samme måte som vanlig.

Vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt tar ikke slutt selv om Norge er i smittevernkrise. Muligheten for barn til å få fortalt til voksne tillitspersoner om hvordan de har det, er nå kraftig redusert da skoler/barnehager og fritidstilbud er stengt. For noen av disse barna medfører dette økt risiko for å bli offer for kriminalitet fra sine aller nærmeste. Barn er avhengige av de voksne rundt seg, og nå er vi i en krevende situasjon som stiller høye krav til både voksne og barn.

Alle som er i kontakt med barn og unge må være særlig oppmerksom i denne tiden og kontakt oss gjerne om du er trenger å drøfte din bekymring.

Vi minner også om alarmtelefonen for barn og unge: 116 111

 

Hjelp oss å begrense smitte!

 

Skal barnet ditt til avhør, se gjeldende informasjon og retningslinjer angående koronavirus fra Folkehelseinstituttet:

https://www.fhi.no/

Mer aktuell informasjon:

https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/koronavirus

 

Informasjon til barn og unge vedrørende koronasmitte:

https://nrksuper.no/ukategorisert/sporsmal-og-svar-om-korona-12797

https://helsenorge.no/sykdom/infeksjon-og-betennelse/coronavirus